4 av Vestfoldbibliotekene blir Litteraturhusbibliotek

Offisiell åpning av Litteraturhusbibliotekene i Vestfold

Lørdag 21. september klokken 18.00 blir det offisiell åpning av et unikt prosjekt når Litteraturhusbibliotekene i Vestfold åpner dørene.

Bibliotekene i Horten, Larvik, Sandefjord og Tønsberg/Nøtterøy kan tilby et variert program for kvelden når de offisielt åpner dørene for samarbeidsprosjektet Litteraturhus Vestfold.

Sjelfulle og funky Chapter Two kommer til Sandefjord. I Tønsberg kan du høre drømmende elektropop med Budding Rose. I Larvik forteller Ingebrigt Steen Jensen om hva som kjennetegner de beste, og forfatter Kurt Aust og jazzsangerinne Helle Brunvoll kommer til Horten. Prolog skrevet av Gro Dahle i anledning åpningen er også noe av det de fire litteraturhusbibliotekene kan by på denne kvelden.

Variert program
Publikum ønskes velkommen inn for å feire at de fire Vestfold-bibliotekene ikke bare skal ivareta de tradisjonelle oppgavene, men også tilby et variert litteraturhusprogram. På lik linje med de andre litteraturhusene i landet vil blant annet tidsaktuell debatt være en viktig del av tilbudet.

– Målet vårt er at Litteraturhusbibliotekene i Vestfold skal være lokale kraftsentre og de naturlige samarbeidspartnerne i Vestfold når det gjelder offentlig ordskifte og litteratur. Biblioteket består, men vi ønsker å ta en tydeligere rolle som arena for samfunnsdebatten, sier fylkesbiblioteksjef og leder for styringsgruppa Unni Wenche Minsås.

Engasjement
Et annet vesentlig mål for prosjektet er å bidra til engasjement og øket aktivitet i befolkningen. Ønsket er at litteraturhusbibliotekene skal gi mulighet for både å styrke og utvikle samarbeidet med lokale aktører som arbeider med litteratur og debatt lokalt.

Samarbeidet mellom de fire bibliotekene i Litteraturhus Vestfold er resultat av et 3-årig prosjekt støttet av Nasjonalbiblioteket og Vestfold fylkesbibliotek.

– Ved prosjektets slutt vil vi ha klar en modell for flere slike etableringer som kan tas i bruk av folkebiblioteker over hele landet, erklærer fylkesbiblioteksjef Minsås.

Last ned høstprogrammet http://htnbib.no/images/stories/downloads/hovedprogram-litteraturhus-web-1.pdf 

 

 

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Arrangementer. Bokmerk permalenken.

3 svar til 4 av Vestfoldbibliotekene blir Litteraturhusbibliotek

  1. mette sier:

    Når kommer vårprogrammet her? 🙂

  2. Det kommer med transportordningen en av de nærmeste dagene.
    Anita 🙂

  3. Tilbaketråkk: Vestfoldbibliotekas felles «litteraturhus satser på lokale krefter | «Biblioteket tar saka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s