Det braker snart løs for Bibliotekdagene i Vestfold!

Vestfoldbibliotekene åpner dørene for folkemøter, skjulte skatter og sjørøvermoro

Mandag 10. februar er det i Vestfolds 13 folkebibliotek igjen klart for Bibliotekdagene. Under den årvisse begivenheten får publikum se noe av alt det Vestfoldbibliotekene har å tilby. Publikum kan glede seg til varierte opplevelser med alt fra temakvelder om lykke, folkemøter om kommunesammenslåing til sjørøverdager og annen moro for barna.
Bibliotekdagene arrangeres i samarbeid mellom folkebibliotekene og Vestfold fylkesbibliotek.

Skattejakt og folkemøte

I Tønsberg inviteres publikum til å utforske bibliotekets skjulte skatter. Visste du at det i biblioteket i tillegg til bøker også finnes tilgang til blant annet 350 000 avisutgaver, 7 500 slektskilder og 91 000 cd-er med musikk? På Tjøme inviteres det til folkemøte og åpen debatt om kommunesammenslåing. Holmestrand bibliotek tar opp temaet krenkelser og overgrep mot eldre i sykehjem, og i Hof arrangeres det åpent møte om bibliotekutvikling i tillegg til konsert med Bibliobandet.

Lykke og grunnlov

I Sandefjord blir temaet «lykke» presentert fra flere ståsteder, og det holdes også et formiddagsarrangement om arrangerte ekteskap. Stokke bibliotek retter søkelyset mot årets Grunnlovsjubileum, med et musikalsk foredrag med Steinar Høiback. Der presenteres også Roy Jacobsens mest populære bøker på et lørdagsarrangement.

Forfatterbesøk og hagetips

I Larvik blir det forfatterbesøk av Britt Karin Larsen, som har høstet strålende kritikker for sine bøker om livet på Finnskogen, og til Horten kommer Cecilie Enger som i fjor fikk Bokhandlerprisen for Mors gaver. I Sande blir det muligheter for å høre gartner Dag Arneson, kjent fra tv-programmet Grønn glede, dele noen av sine beste hagetips. I Sande bibliotek blir det også origamikurs for barn fra 6–12 år.

Boksalg, lotteri og nyoppusset avdeling
Re åpner nyoppusset barneavdeling, og har ellers spennende programposter for små og store under Bibliotekdagene. I både Svelvik og Lardal blir det boksalg og boklotteri, og i Andebu er det feiring av blant annet utvidet åpningstid som nå også omfatter hver onsdag.

Bibliotekdagene 2014

Dette innlegget ble publisert i Arrangementer, Bibliotekdagene i Vestfold. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s