Støtte til nye Vestfold-prosjekter

"Snakk på tvers i Sande" er blant prosjektene som har fått støtte. Foto: Bård Gudim

«Snakk på tvers i Sande» er blant prosjektene som har fått støtte. Foto: Bård Gudim

 

Ved Nasjonalbibliotekets tildelingsrunde i slutten av mars ble seks bibliotekprosjekter med tilknytning til Vestfold bevilget midler.

Prosjektene som fikk støtte er Ungdommens sosiale multimediearena, Jakten på det unike, Snakk på tvers i Sande, Rom for flere, Store debatter i små bibliotek og seminaret «Tenke det, ville det, gjøre det med?» om biblioteksjefens nye redaktørrolle.

11  bibliotek
Bibliotekene i Horten, Larvik, Sandefjord, Andebu, Sande, Holmestrand, Hof, Re og Tønsberg/Nøtterøy får dermed nyte godt av til sammen nær 1,2 millioner bevilgede kroner. Tidligere har også Tjøme og Stokke bibliotek fått prosjektmidler for 2014. Med dette er 11 av de 13 folkebibliotekene i fylket nå i gang med statlig støttede prosjekter.

– Dette er vi særdeles godt fornøyde med, og tildelingene bidrar til å gjøre Vestfold til et foregangsfylke når det gjelder bibliotekutvikling, sier fylkesbiblioteksjef Unni W. Minsås.

Følgende prosjekter med tilknytning til Vestfold har fått støtte i mars 2014:

Ungdommens sosiale multimediearena med 100 000 kroner.

Prosjektet i Andebu retter søkelyset mot ungdom som målgruppe.

Jakten på det unike (Oslofjordbibliotekene) med 675 000 kroner.

Prosjektet er en kvantitativ undersøkelse av besøks- og utlånstall for Oslofjordbibliotekene, som omfatter mellomstore og større folkebibliotek fra Kristiansand i sør til Halden i øst. Ved hjelp av anvendt statistikk skal prosjektet bidra til å utvikle bibliotekenes arbeid med formidling.

Snakk på tvers i Sande med 140 000 kroner. Prosjektet skal legge til rette for at offentlig samtale og debatt kan finne sted i Sande bibliotek i samarbeid med frivillighetssentral og folkehelsekoordinator i kommunen.

• Dagsseminaret Tenke det, ville det, gjøre det med? – Biblioteksjefens nye redaktørrolle med 30 000 kroner.

Rom for flere med 150 000 kroner.

Prosjektet skal gi de fire litteraturhusbibliotekene i Tønsberg/Nøtterøy, Horten, Larvik og Sandefjord mulighet for bedre tilpassing av arealene i forhold til sin nye funksjon som lokale debattarenaer, noe som fordrer flere scener og arenaer samt kaféplasser.

Store debatter i små bibliotek med 65 000 kroner. Prosjektet skal etablere bibliotekene i Holmestrand, Hof og Re som uavhengige møteplasser, og aktive arenaer for samtale og debatt.

Av prosjektsøknadene fra Vestfold var det kun ett prosjekt, Sandefjord biblioteks søknad til filosofisk salong, som fikk avslag i denne runden.

 

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Vestfoldbibliotekene. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s