Hør biblioteksjefen: Silje Eggum

Silje Eggum 2014

Silje Eggum er biblioteksjef i Horten.

– Hvilken bok vil du anbefale akkurat nå?

– Har du ennå ikke lest den, vil jeg anbefale Et helt halv år av Jojo Moyes.

– Hva er din aller første leseopplevelse?

– Det er ikke den første, men den jeg husker aller best er Charlie og sjokoladefabrikken av Roald Dahl som gikk på barnetimen på radioen når jeg var liten. Da passet vi alle klokken, og hele familien samlet seg for å høre neste avsnitt.

– Hva er best ved å være biblioteksjef?

– Det aller beste med å være biblioteksjef er å få lov til å være med i mange av de prosessene som styrer utviklingen i bibliotekene, som for eksempel bibliotekplan Vestfold og prosjektene Litteraturhus Vestfold og Rom for flere.

– Hva er det mest spennende som skjer i ditt bibliotek nå?

Lørdag 27. september er det 30 år siden vi åpnet dørene i Apotekergata 10, og dette vil vi feire hele dagen. Vi inviterer alle inn til kaffe og et fullstappet program. Blant annet skal vi vise en bildekavalkade om veien frem til nytt bygg og hvor mye som har skjedd de siste 30 årene. Ellers står det også mye annet på programmet denne dagen, blant annet Eventyrstund fra 80-tallet med Inger Wall og Lise Eckdahl, presentasjon av vinneren av bibliotekets maskotkonkurranse med egen utstilling av alle bidragene, og avduking av kunstprosjektet «Identitet» i regi av Helle Brunvoll, hvor de som har ønsket, har bidratt med å brodere sin signatur. Denne dagen presenterer vi også Speedbokprat, hvor 30 bøker som har vært i søkelyset de siste 30 årene skal presenteres på 30 minutter, en for barnelitteratur og en for voksenlitteratur. 

– Hva må til for det perfekte bibliotekbesøket?

– Jeg liker at biblioteket er fullt av mennesker og aktivitet, slik at når jeg går ut gjennom døren sitter jeg igjen med en mental opplevelse i tillegg til den boken jeg skal lese når jeg kommer hjem.

– Hvilket bibliotek vil du helst besøke for å hente inspirasjon til din egen arbeidsplass?

– Akkurat nå kunne jeg tenkt meg og besøkt Litteraturhuset for barn og unge i Sandviken i Sverige. De har skapt en unik lese- og språkstimulerende virksomhet for barn og unge der fortellinger får liv gjennom ulike estetiske uttrykksformer. Litteraturhuset inneholder tre deler, litteraturhuset Trampolin, et kunskapssenter og en forskningsressurs. Litteraturhuset i Sandviken kan du lese mer om ved å klikke her.

– Hvordan ser ditt bibliotek ut om 10 år?

 – Om 10 år er hovedinngangen til biblioteket direkte fra gågata. Rådhuset og biblioteket er bygget sammen, og i den innergården som naturlig dannes, finnes Norges første utomhusbibliotek. Biblioteket vil være like levende på utsiden som på innsiden.

– Hvilken biblioteksjef vil du gjerne invitere til denne spalten neste gang?

– Jeg vil gjerne invitere Rita Cicconi fra Re bibliotek.

 

 

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Vestfoldbibliotekene. Bokmerk permalenken.

1 svar til Hør biblioteksjefen: Silje Eggum

  1. It’s wonderful that you are getting thoughts from this
    article as well as from our discussion made at this time.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s