Yahya Hassan og Åsne Seierstad kommer til Litteraturuka

LU 2014 med ny profil

Litteraturuka i Vestfold har siden starten i 1997 etablert seg solid i både fylket og litteraturkretser, og under årets arrangement i uke 45 kommer intet mindre enn 58 forfattere til å sette sitt preg på aktivitetene i bibliotekene.

I fjor lot en av de deltakende forfatterne – Tore Renberg – begeistringen komme til syne da han uttalte til Tønsbergs Blad at «Litteraturuka i Vestfold er blant landets 2-3 beste litteraturfestivaler». Dette er gode ord å ta med seg når det finnes ikke mindre enn 50-60 litteraturfestivaler i Norge.

I år har Litteraturuka ny grafisk profil, og det er mye i programmet å la seg gå forventningsfullt i taket av:

Danmark er representert med sterke navn:

  • Tirsdag 4. november kommer opprøreren, urokråka og den nyskapende poesimesteren Yahya Hassan til Tønsberg og Nøtterøy bibliotek.
  • Samme dag åpner Horten bibliotek dørene for det litterære stjerneskuddet Josefine Klougart, som allerede før hun har fylt 30 er regnet for å være i danske forfatteres eliteserie med sine språkbevisste og eksperimentelle romaner. Hun har for sin tredje bok «En av oss sover» mottatt Nordisk Råds litteraturpris.
  • «Om litt er kaffen klar»-kjente Povl Dissing mikser friskt orgelklang og groovy bluesgitar med Iver Kleive og Knut Reiersrud i Sandefjord kirke søndag 9. november.

Onsdag 5. november kommer Åsne Seierstad til Sandefjord bibliotek for å fortelle om sin bok «En av oss». Her har forfatteren og journalisten gjennom et unikt kildemateriale beskrevet hendelsene rundt tragedien på Utøya 22. juli 2011 – både i lys av gjerningsmannen og ofrene.

Av fornyelser i årets Litteraturuke er også egen profil og ny maskot for Barne- og ungdomsprogrammet «Litteraturuka ung«.Maskot Litteraturuka Ung

Torsdag 6. november får Larvik bibliotek besøk av mannen som i 2014 vant den gjeve U-prisen (ungdommens egen litteraturpris) for boken «Den onde arven» – Thomas Enger.

For å lese fullt program, gå til nettsiden Litteraturuka.no

Følg også Litteraturuka i Vestfold på:

Instagram: #littuka 

Facebook: litt.uka 

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Litteraturuka i Vestfold. Bokmerk permalenken.

1 svar til Yahya Hassan og Åsne Seierstad kommer til Litteraturuka

  1. Great weblog here! Additionally your site rather a lot up fast!
    What host are you thee usage of? Can I get your associate yperlink
    in your host? I wish my site loaded up as fast
    as yours lol

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s