«Bok til alle» i hele Vestfold

Alle har en bakside av Anna Fiske i Featured imageJakob og Neikob i punktskrift og følebokutgave

Nå er målet nådd om at alle folkebibliotekene i Vestfold gjennom foreningen Leser søker bok blir Bok til alle-bibliotek.

Full dekning
Fra før er 8 av totalt 13 folkebibliotek i Vestfold med i ordningen, og i løpet av høsten blir også de siste med. Dermed er Vestfold om ikke lenge sammen med Nordland, Oslo og Akershus de fylkene som har alle sine biblioteker med. Leser søker bok har som mål at alle landets bibliotek innen 2016 skal ha Bok til alle.

Tilpasset lesing
Leser søker bok gir årlig støtte til mellom 12-15 bøker tilpasset mennesker med ulik leseevne. Foreningen samarbeider med over 260 bibliotek over hele landet, og ordningen skal sørge for at alle enkelt skal finne bøker som er lette å lese. Bøkene er samlet i egne hyller og sortert etter grad av tilpassing. Bibliotekarene gir også gjerne råd om hvilke bøker som kan passe for ulike lesevansker. I tillegg har flere av Bok til alle-bibliotekene tilbud om leseombud til for eksempel eldre med synsvansker, mennesker med demens, utviklingshemming eller for de som behersker lite norsk. Det finnes også leseombud for innsatte i fengsel.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Boktips, Vestfoldbibliotekene. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s