Hør biblioteksjefen: Rita Cicconi

Rita Cicconi 2014

Rita Cicconi er biblioteksjef i Re.

– Hvilken bok vil du anbefale akkurat nå?

Fugletribunalet av Agnes Ravatn er en vakker og uhyggelig liten perle som jeg anbefaler sterkt til alle som liker krypende spenning!

– Hva er din aller første leseopplevelse?

Den tidligste leseopplevelsen jeg husker, er fra da mamma leste høyt for søsteren min og meg – italienske og norske eventyr. Noen år senere gjorde Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter sterkt inntrykk. Med det samme jeg fikk boken, ble jeg betatt av omslagsbildet som viste en tøff jente med møkkete ansikt og bustete hår. Jeg lurte på hvem hun var og gikk straks i gang med å lese. Svak som jeg er for røverhistorier, falt jeg pladask!

– Hva er best ved å være biblioteksjef?

Jeg får jobbe med det jeg liker best – mennesker, litteratur og kultur. Som biblioteksjef får jeg også mulighet til å være med på å utvikle fremtidens bibliotek, noe som er både utfordrende og gøy.

– Hva er det mest spennende som skjer i ditt bibliotek nå?

Et hav av muligheter åpnet seg da barneavdelingen fikk ny drakt i begynnelsen av året. Resultatet er et innholdsrikt program med spennende aktiviteter og arrangementer for barn. Vi har hatt verksteder, klovnebesøk, tegning og spill på smarttavle, barnekino, fortellerstund, dragebesøk og bamsefest. Nå gleder vi oss til Litteraturuka i Vestfold. Barna skal få filosofere og undre seg sammen med Birte Svatun, og de skal få feire Prøysen i lag med Pia Vang og Gro Hansen. På voksensiden er vi svært stolte over å kunne bidra i den lokale samfunnsdebatten med to diskusjonskvelder i november.

– Hva må til for det perfekte bibliotekbesøket?

De beste besøkene er de hvor man uplanlagt og impulsivt ramler inn på biblioteket og tilfeldigvis oppdager at det er mange nye godbiter i hyllene, blir inspirert til å delta på noe som utfordrer ens egne grenser, lærer noe nytt av en utstilling man ikke visste fantes, eller uventet treffer på kjente/ukjente som gjør dagen lysere og gladere.

– Hvilket bibliotek vil du helst besøke for å hente inspirasjon til din egen arbeidsplass?

De seks bibliotekene på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm som har satset på innovative og kreative løsninger. Jeg er veldig nysgjerrig på TioTretton, men det spørs om jeg slipper forbi voksengrensen …

– Hvordan ser ditt bibliotek ut om 10 år?

Biblioteket ligger i hjertet av Revetal. Planløsningen har fokus på menneskene, brukerne, og interaksjonen dem imellom. Store vindusflater slipper inn mye naturlig lys samtidig som de inviterer forbipasserende til å utforske hva som foregår på innsiden. Ungdomsdrevet kafé, nett-tilgang og tøffe sittegrupper gjør biblioteket til et populært treffsted for de unge. I barneavdelingen er det et verksted for digital formgivning som barna kan benytte til å lage tredimensjonale modeller av figurene fra sine favorittbøker.

– Hvilken biblioteksjef vil du gjerne invitere til denne spalten neste gang?

Jeg gir stafettpinnen videre til Hege-Kristin Beck fra Svelvik bibliotek.

Dette innlegget ble publisert i Vestfoldbibliotekene. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s