Kurt Aust tildelt Vestfolds litteraturpris

Litteraturprisen i Vestfold ble tildelt Kurt Aust av fylkesvaraordfører Hans Hilding Hønsvall og fylkesordfører Per-Eivind Johansen. (Foto: Elin Olufsen)

Krimforfatteren Kurt Aust ble 3. november tildelt Vestfolds litteraturpris for 2014. Prisutdelingen var en del av den offisielle åpningen av Litteraturuka i Vestfold i Tønsberg og Nøtterøy bibliotek.

Nye stemmer
Fylkesordfører Per-Eivind Johansen fremhevet i sin åpningstale at Litteraturuka, i motsetning til bransje- og medias tiltagende fokus på bestselgere, har som mål å presentere hele spekteret:

– Vår egen litteraturfestival har ingen kommersiell agenda. Den slipper til nye stemmer og temaer og ser hele befolkningen som sitt publikum, sa fylkesordfører Johansen.

Fylkesordføreren kunne også avsløre at Litteraturuka i år har invitert litteraturfestival-ledere fra Danmark, Sverige, Finland og Norge for å danne et nettverk som ønsker å løfte det litterære Vestfold ytterligere i årene som kommer.

Velansett prisvinner
– Bokanmeldere og kritikere har vært fulle av lovord om denne forfatteren. Han har en høy stjerne også blant forfatterkolleger, ikke minst i Vestfold der det lesende publikum trykker forfatteren til sitt bryst. Dette siste skyldes ikke minst det faktum at vi her snakker om en fremragende forfatter som samtidig også har formidlingens gave, sa jurymedlem, prisutdeler og fylkesvaraordfører Hans Hilding Hønsvall før kveldens utdeling.

Vinneren Kurt Aust ble utnevnt av en enstemmig jury bestående av fylkesbiblioteksjef Unni Minsås, journalist, kunst- og litteraturkritiker Anne Schäffer, biblioteksjef Hanne Ottoson, høgskolelektor ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold Linda Wahlmann Olsen og fylkesvaraordfører Hans Hilding Hønsvall.

En tydelig glad prisvinner mottok en sjekk pålydende 25 000 kroner, blomster og et litografi signert kunstneren Ragnar Almén.

På scenen denne kvelden sto Lars Martin Myhre og Ingvar Hovland for musikalske og munnrappe innslag i sitt konsept Kårner Kafé som laget god stemning blant publikum. På programmet sto også møte med forfatterne Ingvar Ambjørnsen og Margaret Skjelbred.

Klikk her for å se stemningsrapport fra åpningen.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Arrangementer, Litteraturuka i Vestfold. Bokmerk permalenken.

2 svar til Kurt Aust tildelt Vestfolds litteraturpris

  1. Hans Hilding Hønsvall sier:

    Biblioteksjef Hanne Ottoson sitter også i juryen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s