Hør biblioteksjefen i Svelvik: Hege-Kristin Beck

Hege-Kristin Beck 2014 bredde

Hege-Kristin Beck er biblioteksjef i Svelvik.

– Hvilken bok vil du anbefale akkurat nå?

– Vinter i Maine av Gerard Donovan. Den har vært på bokmarkedet i noen år, men jeg leste den først i sommer og tenker stadig tilbake på den. Det er en rå roman, litt ubehagelig og til tider vond å lese, men med et vakkert språk som beskriver ensomhet, sorg og hevn på en nydelig måte. Den imponerte meg veldig!

– Kan jeg også få slenge med en anbefaling av John Cleese sin ferske selvbiografi So, Anyway… ? Det er en strålende morsom bok!

– Hva er din aller første leseopplevelse?

– Jeg er så heldig å ha blitt lest for i hele oppveksten, men da pappa begynte å ta meg med på biblioteket, forelsket jeg meg i bøkene til Roald Dahl. Å sitte i en haug av puter på barneavdelingen og lese Georgs magiske medisin hver lørdag syntes jeg var helt fortryllende.

– Hva er best ved å være biblioteksjef?

– Bibliotekutvikling, litteratur og mennesker. Jeg anser meg selv som heldig som er biblioteksjef i et lite bibliotek hvor jeg tar del i alle arbeidsområder. Jeg jobber med utvikling i en tid hvor biblioteket må finne en ny rolle i samfunnet – utrolig spennende! Samtidig har jeg dager som kun består av skrankevakter og det ”daglige” bibliotekarbeidet. Å ha tid til å snakke med brukerne og kunne formidle litteratur er veldig berikende.

 – Hva er det mest spennende som skjer i ditt bibliotek nå?

– Vi planlegger omlokalisering av biblioteket. Biblioteket blir værende i rådhuset, men sannsynligvis over ett plan, ikke to slik det er i dag. Dette gjør at vi må se på bibliotekets arealer på nytt, og vi får muligheten til å forme bibliotekrommet til noe bedre. Kanskje må noe av mediesamlingen vike for at biblioteket skal få en større møteplassfunksjon.

– Hva må til for det perfekte bibliotekbesøket?

 – For meg ville det perfekte bibliotekbesøket være å komme til et levende og inspirerende bibliotekrom der jeg finner bøker og media jeg ikke visste jeg trengte, men som jeg allikevel MÅ låne med meg. Bibliotekarer som ikke bare viser meg det jeg leter etter, men som også klarer å formidle noe til meg gjennom en samtale. På vei ut vil jeg gjerne se store oppslag over alle aktivitetene jeg kan oppleve på biblioteket i tiden framover.

– Hvilket bibliotek vil du helst besøke for å hente inspirasjon til din egen arbeidsplass?

 – Jeg vil besøke Hjørring bibliotek i Danmark for inspirasjon til utforming av bibliotek-rom. På vei hjem ville jeg tatt turen innom Bibliotek Plattan i Stockholm. De tør å tenke nytt, og jeg er imponert over de ulike formidlingstriksene deres, spesielt emneinndelingen av litteratur.

– Hvordan ser ditt bibliotek ut om 10 år?

 – Om 10 år håper jeg biblioteket har moderne lokaler i hjertet av Svelvik sentrum. Det er et aktivt sted som det er naturlig å stikke innom, enten for å låne bøker, møte andre eller for å oppleve et arrangement.

– Hvilken biblioteksjef vil du gjerne invitere til denne spalten neste gang?

 – Jeg inviterer Hans Gjerløw fra Sandefjord bibliotek.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Boktips, Vestfoldbibliotekene. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s