Plakatutstillingen, som markerer 70 år med fred etter andre verdenskrig, finner du nå i Vestfoldbibliotekene. Utstillingen består av to plakater, med fokus på henholdsvis jødenes tap og sovjetiske krigsfanger. Mange hadde lidd så store tap under krigen, at dette overskygget feiringen da den var over. For dem handlet det heller om å stable på bena et levelig liv igjen. Dette gjaldt både de overlevende norske jødene og de sovjetiske fangene som kunne reise tilbake til sitt hjemland. Plakatutstillingen er resultatet av et samarbeid mellom Fylkesmannen i Vestfold, Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkeskommune, Vestfoldmuseene og Vestfoldarkivet.
Den ene plakaten tar utgangspunkt i arkivet etter Moritz Gorwitz (1913-2010) som mistet ni av ti familiemedlemmer i Auschwitz. Gorwitz var gift med en ikke-jødisk kvinne, og ble derfor sittende på Berg interneringsleir fra 1942 til frigjøringen. Som andre jøder, opplevde han også å bli økonomisk likvidert, og det var en hard kamp å få erstatning for tapene.
Den andre plakaten er viet de 5000 sovjetiske fangene som satt internert rundt om i fangeleirer i Vestfold. De sovjetiske fangeleirene lå blant annet i Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Horten, Andebu, Sande, på Nøtterøy og Tjøme. Fangeleiren på Mellom Bolæren ble opprettet som en regulær arbeidsleir for sovjetiske krigsfanger i 1943. Omkring 300 fanger arbeidet med å ruste opp festningsanlegget, før de ble erstattet av 300 svært syke sovjetiske fanger høsten 1944. Offisielt var det 28 dødsfall og gravlegginger på øya, men undersøkelser tyder på at antallet var høyere. Levningene ble flyttet til Vestre gravlund i Oslo i 1953.