Hør biblioteksjefen i Hof: Trine Bergstå

Trine Bergstå
– Hvilken bok vil du anbefale akkurat nå?

Nå som det er tid for hagearbeid og lange gåturer anbefaler jeg på det varmeste Jussi Adler Olsens krimserie om Avdeling Q på lydbok. Helge Winther Larsen leser med stor innlevelse og mye humor, også er det jo fryktelig spennende!

For de som ikke vil høre krim, kan jeg anbefale Agnes i senga av Heidi Linde. Utrolig morsomt, men samtidig sårt og nært. Og fryktelig godt lest av Tone Beate Mostraum.

En av de bedre leseopplevelsene jeg har hatt den siste tiden er Fugletribunalet av Agnes Ravatn. Underlig dunkel, var og spennende.

– Hva er din aller første leseopplevelse?

Jeg husker ikke nøyaktig min første leseopplevelse, jeg kommer fra et hjem hvor bøkene står dobbelt på hylla og har blitt lest for fra lenge før jeg kan huske. Men jeg lærte tidlig å lese selv, og en bok som virkelig satte seg er «Tom i villmarka» av Ingvald Svinsaas. Jeg fant den på bokhylla.no og gikk kjapt igjennom den før jeg skrev dette, -jeg får fortsatt gåsehud når jeg ser bildene og leser teksten. For en leseglad jente som i tillegg elsket dyr og natur, var den helt fabelaktig. Katten Tom som slåss mot både rev, jerv og gaupe og overlever hele vinteren (nesten) aleine i villmarka, ohlala! Det var sterk og spennende kost gitt.

– Hva er best ved å være biblioteksjef?

Gode kolleger og samarbeidspartnere. For meg som jobber i en liten kommune med et lite bibliotek er det supert å være biblioteksjef i lille Vestfold, det er mye og god kontakt med andre bibliotek i fylket og masse inspirasjon å hente, i tillegg til god erfaringsutveksling og stor vilje til å hjelpe oss små.

Et annet gode ved å jobbe i et lite bibliotek er de komplekse arbeidsoppgavene, – selv om det til tider er vel hektisk å være biblioteksjef med liten stillingsprosent, er jeg veldig glad for at jeg får jobbe med så mange ulike oppgaver.

– Hva er det mest spennende som skjer i ditt bibliotek nå?

Det er flere ting. Først og fremst har vi en utfordring i at leiekontrakten for biblioteklokalet vårt går ut i 2015. Det er kun 4 år siden vi flyttet inn, og nå som vi begynner å bli ordentlig fornøyd med hvordan vi har fått det må vi se oss om etter alternative lokaler. Det blir kanskje en ny runde med flytting og oppussing, forhåpentligvis slipper vi å stenge i lange perioder som sist.

Og så må kommunesammenslåingen nevnes, det blir spennende å se om det blir 3 eller 4 kommuner som slås sammen og hvor mange bibliotek det blir til slutt. Jeg tror bibliotektjenesten blir både større, bedre og mer tilgjengelig ved sammenslåing, -det blir veldig gøy å jobbe fram gode løsninger når den tid kommer!

– Hva må til for det perfekte bibliotekbesøket?

Å se, og bli sett av kompetent, serviceinnstilt personale. Samtidig som det gis mulighet for å få være i fred og snuse rundt på hyllene, oppdage og drømme seg bort.

– Hvilket bibliotek vil du helst besøke for å hente inspirasjon til din egen arbeidsplass?

Jeg vil gjerne besøke Finland! Hof skole har et godt skolebibliotek og det kunne vært spennende å se på hva det er disse finnene gjør som har så gode resultater på lesetester og bibliotekbruk. Vi kan bli flinkere til å bruke de samlede ressursene vi har i kommunen, og kanskje det kunne vært noe å lære i de tusen sjøers land?

Men det er absolutt ikke nødvendig å reise langt for å hente inspirasjon, jeg har en plan om å reise til Re bibliotek for å se på den nye barneavdelingen deres. Der kan vi helt sikkert bli inspirerte før vi forhåpentligvis kan starte oppgradering av egen barneavdeling.

– Hvordan ser ditt bibliotek ut om 10 år?

Da er vi slått sammen med Holmestrand, Re og kanskje Sande, og bibliotekene er navet i  de ulike tettstedene. Her vil det være yrende liv og gode samtaler, god kaffe, spennende arrangement for store og små, muligheter for folkeopplysning og sjelero. Jeg tror bibliotekene kommer til å bli viktigere og viktigere som gode møteplasser og lavterskeltilbud i de små tettstedene, for å opprettholde liv og røre på bygda.

– Hvilken biblioteksjef vil du gjerne invitere til denne spalten neste gang?

Jeg forter meg å invitere gode Richard Madsen i Holmestrand, jeg vil gjerne høre hva han har å si før han går inn i pensjonistenes rekker.

 

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Boktips. Bokmerk permalenken.

2 svar til Hør biblioteksjefen i Hof: Trine Bergstå

  1. Linda sier:

    Synes dette er flotte innslag, men for oss utenfor fylket er det ikke så lett å se _hvor_ folk er biblioteksjef?

    • Anita Hvarnes Evensen sier:

      Ja, det er helt sant, beklager! Dette er biblioteksjefen i Hof. Takk for tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s