Snart oppstart for sommerles 2015!

Facebook Banner 2015 VestfoldVi er kommet til mai, og i mai er det en ting som alle Vestfoldbibliotekene begynner å samle seg om og gleder seg til, nemlig årets Sommerles. Vestfoldbibliotekene har i samarbeid med Vestfold fylkesbibliotek i år, for fjerde gangen, samlet seg om dette felles leseløftet for alle barn fra 1.e til 7.e klasse. Nytt og spennende i år er at vi sammen med Hortensfirmaet Snuti (som utvikler alt designet og det tekniske), har invitert med oss nesten 50 andre kommuner i landet – fra Buskerud, Akershus og Østfold, via Hedmark til Finnmark. Vi gleder oss til å fronte sommerens desidert største og kuleste sommerlesekampanje!

josefYAmbassadorDet er en stor jobb å utvikle en så stor kampanje, men fantastisk lærerikt! I disse dager trykkes det opp plakater, og skolene mottar infobrev til både lærere og elever. Flyere og en teaser på årets eksklusive Sommerles-fortelling er produsert, og skal vekke interessen hos de unge. I år har vi også vervet noen forfattere og idoler for barna som s.k Sommerles-venner, og deres oppgave er å snakke varmt om kampanjen på nettsiden sommerles.no, på facebook, og på plakater.

Sommerles har en hovedmålsetning: å få flest mulig barn til å lese mest mulig i løpet av en lang sommerferie. Vi håper at kampanjen kan hjelpe barn som kanskje akkurat har knekket lesekoden til å opprettholde og alle helst bli en enda flinkere leser i løpet av kampanjeperioden 1.juni, til 31.august. Kampanjen er for absolutt alle på grunnskolen – fra superleserne, til de som trenger å øve seg litt mer. Det finnes bøker og opplegget er tilpasset alle – bare kom og snakk med de som jobber på biblioteket. Kampanjen er lagt opp i år slik at man bare konkurrerer med seg selv, men det er nok av oppmuntring underveis på sommerles,no, til at man ikke skal slutte å lese. Det er også lov å bli lest for, og å lytte til en lydbok.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Sommerlesingskampanje. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s