Hør biblioteksjefen i Larvik: Mette Gjerdrum

Mette– Hvilken bok vil du anbefale akkurat nå?

«Ikke si at du er redd», av Giuseppe Catozzella. Fordi den er så aktuell, men også fordi historien rører ved meg. Både hovedpersonens skjebne, hennes enorme vilje til å nå målet sitt, og skildringen av kvinnenes stilling i Somalia.

– Hva er din aller første leseopplevelse?

Det jeg husker som fine leseopplevelser er Pippi Langstrømpe, Mitt skattkammer, «Gulltopp», Frøken Detektiv og Hanne-bøkene.

– Hva er best ved å være biblioteksjef?

Fantastiske kolleger som både er veldig kompetente, entusiastiske og hyggelige. Varierte og utfordrende arbeidsoppgaver, jobbe i et miljø som er i kontinuerlig utvikling og muligheten til å ta beslutninger som gir innbyggerne stadig bedre bibliotektjenester og Larvik et mer attraktivt bibliotek.

– Hva er det mest spennende som skjer i ditt bibliotek nå?

Vi har nettopp ommøblert hele biblioteket. Gjort det hyggeligere, mange nye sitteplasser, skapt nye «rom i rommet, tilpasset lokalene for studenter og gitt biblioteket et mer moderne uttrykk.

Så jobber vi med prosjektet «Biblioteket som lokal campus» som er støttet økonomisk av NB. Det går ut på å skape bedre bibliotektjenester for studenter i lokalmiljøet, tilrettelegge biblioteklokalene for studenter, tilby studentene ulike faglige «møter» og øke kompetansen i eget personale.

I tillegg har vi fått til en ukentlig «Språkkafé» i samarbeid med Norskskolen. Vi startet i vinter, og de ukentlige samlingene er preget av latter, samtaler og en veldig god stemning.

– Hva må til for det perfekte bibliotekbesøket?

Smil, god service, den kompetansen det er behov for, gode stoler/sofaer/kroker å sette seg ned i og en hyggelig atmosfære. Gjerne en god kaffe i tillegg!

– Hvilket bibliotek vil du helst besøke for å hente inspirasjon til din egen arbeidsplass?

Drømmen er Seattle public library! Ellers vil jeg gjerne se det nye biblioteket i Århus….også gleder jeg meg veldig til Deichman står ferdig i 2017.

– Hvordan ser ditt bibliotek ut om 10 år?

Kanskje vi har et helt nytt bibliotek i Larvik om 10 år? Det er i tilfellet lokalisert i et bygg som også har andre typer offentlige tjenester og kanskje i nær tilknytning til andre kulturtilbud og utdanningstilbud. Lokalene har store vinduer ut mot «verden» og har store åpne flater samtidig som det også finnes rom til å gjemme seg bort i, studere, lese, samtale, lage og leke. Selvfølgelig alle digitale hjelpemidler tilgjengelig. God og oppdatert mediesamling med plass til det meste i de store publikumsområdene (+ et veldig lite magasin). Et lyrikkrom med muligheter til å høre, lese, framføre og skrive selv. Et stort og godt teknisk utstyrt arrangementsområde, kafé, grønne oaser, åpningstider som er enda bedre enn i dag og ansatte som er like entusiastiske, kunnskapsrike og endringsvillige som de vi har i dag!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Boktips, Vestfoldbibliotekene. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s