Gode bøker du finner i eBokBib

Banner ebokkampanje desember 15Noen boktips i anledning kampanjedag og ny versjon av eBokBib 🙂

For voksne

Hold pusten så lenge du kan av Maria Sand
En opprivende oppvekstroman fra Oslo om ubotelig svik og svart skam. Må leses fordi den
er så vakkervond og gjenkjennelig, og viser deg mennesker på godt og vondt.
Sommer uten brev av Line Baugstø
Sommeren 1968, og Sigrid er alene igjen i huset med to små jenter. Ektemannen Erling har reist til Alaska for å leve ut villmarksdrømmen. Hver dag spør jentene om brev fra faren, men det ligger aldri noe brev i postkassa. En nydelig liten historie om ekteskap og kjønnsroller, og et vakkert tidsbilde av 1960-tallet.
Det blå mellom himmel og hav av Susan Abulhawa
En sterk fortelling fra en flyktningeleir på Gazastripen. Khaled, en ung palestinsk gutt forteller slektens historie fra bestemoren til lillesøsteren. Den handler om familie og røtter og hvordan vi definerer oss selv. Må leses!
Levende og døde i Winsford av Håkan Nesser
Winsford er en liten landsby i Somerset, dit kommer Maria, en tidligere svensk programleder. Hun leier et hus og slår seg ned i landsbyen sammen med hunden sin. Siden forfatteren er Nesser, er dette selvfølgelig en spennende historie med gåter i fortiden.
Vi trenger nye navn av NoViolet Bulawayo
Darling på 11 år bor i en brakkeby i Zimbabwe, et sted preget av stor fattigdom og et sterkt fellesskap. Hun henger med vennene sine og drømmer om et bedre liv. Som tenåring får hun reise til USA, men synes det er vanskelig å passe inn i den nye kulturen. En gripende bok om å starte på nytt, men aldri glemme hvor man kommer fra.
Yahya Hassan av Yahya Hassan
Yahya Hassan har mottatt flere drapstrusler på grunn av boka – som omhandler kriminalitet, vold og oppvekst i Danmark blant innvandrere. Det er en sint og frustrert ung mann som forteller, og det er intensiteten hans som sitter igjen etterpå.
Stoner av John Williams
Om bondesønnen William Stoners liv, fortalt på en så vakker og poetisk måte at leseropplevelsen blir helt magisk – uten at man helt vet hvorfor.
Slåttekar i himmelen av Edvard Hoem
Slåttekaren Nesje er forfatterens egen oldefar som levde på slutten av 1800-tallet på et lite bruk utenfor Molde. Dette er en sterk og vakker fortelling om beinhardt slit for å skaffe familien nok mat, om gleder og sorger og om tiden da drømmen om Amerika vokste hos mange nordmenn.

For ungdom

Mirakel av R. J. Palacio
Dette er historien om August, eller Auggie som han også kalles. Det deformerte ansiktet skyldes en genfeil, og som han selv sier: «Jeg vil ikke fortelle deg hvordan jeg ser ut. Uansett hva du tenker, er det verre». Jeg kan love at du blir glad i August og du kommer aldri til å glemme ham.
Fordi jeg elsker deg av Helene Uri
Elin er blitt kjæreste med Fredrik. Han er kjekk, selvsikker og den perfekte kjæreste. Elin har aldri vært så lykkelig som i de første ukene med Fredrik. Det er som om hun er hovedperson i en romantisk film. Helt til alt forandrer seg, og noen merkelige og skumle tekstmeldinger tikker inn. Spennende om kjærlighet og forelskelse, men også om manipulering, mishandling og svik.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Boktips, E-bok. Bokmerk permalenken.

2 svar til Gode bøker du finner i eBokBib

  1. Tilbaketråkk: Vestfoldbibliotekene ønsker alle en riktig god jul! | Vestfoldbibliotekenes blogg

  2. Tilbaketråkk: God påske! | Vestfoldbibliotekenes blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s