Dagens ebok-anbefaling: Fagbøker om fotball!

Statistikk for det første drøye året med Vestfoldbibliotekenes ebok-løsning eBokBib viste at kvinner stod for 70 % av ebok-utlånet i Vestfold. Statistikken viste også at menn generelt er mer glad i både krim og fagbøker enn hva kvinner er. Vi har over 2000 titler i appen eBokBib, og mange sjangre representert, men i dag slår vi et slag for fagbøker om fotball – eller livsstilen som kanskje medfølger. Om du så er kvinne eller mann, ung eller gammel, kan eBokBib friste med følgende titler….

Aune, Thomas: Det vakre spillet : engelsk fotballs historie (uten alt det kjedelige) (2015)

Historier fra et land som har sparket fotball i over tusen år. Her får du morsomme historier og særegne fotballpersonligheter, fra fotballens eget hjemland. Forfatterne har skrevet flere bøker om emnet, men Thomas Aune og Aleksander Schau er også kjent fra radio- og tv-programmer om både norsk og engelsk fotball.

Høibraaten, Knut: Fotballagenten : røverhistorier fra fotball-Norge (2014)

Er du mer interessert i norsk fotballhistorie kan du gyve løs på denne boka som kom ut i fjor. Knut Høibraaten har flere år bak seg som fotballagent, og gir deg her et ærlig innblikk i hva som skjer i kulissene – Historier om fyll og festing, useriøse spilloverganger og mye mer. Beskyldninger mot konkrete personer i boka gjorde den omstridt, da den kom ut i fjor høst.

Lundekvam, Claus: En kamp til (2015)

Ikke mindre omstridt er årets En kamp til skrevet av Lundekvam, som utkom i august. Her utleverte han ikke bare seg selv, men også store deler av fotballmiljøet. Vi snakker engelsk fotball på toppnivå, da han spilte for klubben Southampton i 13 år. Ikke minst forteller han om nedturen og tomrommet etter han måtte legge opp, grunnet skade, i 2008. Han forteller om rus- og sexavhengighet, psykoser og innleggelser.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Boktips, E-bok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s