Krim til påske! :-)

Vestfoldbibliotekene håper alle finner seg godt lesestoff i påsken, og foreslår i den anledning følgende bøker…

Død manns kiste av Vigdis Kroken og Ragnhild Kolden

Landsbykrim, hvor bl.a. selveste Einar Gelius gjør et makabert funn under en begravelse. I Lom, en tilsynelatende fredelig plass, er en hensynsløs morder på ferde. Lensmann Seljestad og lensmannsbetjent Jørgen Vold får det travelt med både en mystisk forsvinningssak og et likfunn som muligens henger sammen. Kortreist og lett krim, med en egen stil og et godt driv.

Det er du som er Bobby Fischer av Christer Mjåset

Velkomponert krim som legger seg tett opp til sjangeren. Hovedpersonen kommer tilbake til sin oppvekstby, Lillehammer, for å gå i begravelse til sin barndomsvenn. Samtidig får vi tilbakeblikk til hans oppvekst på 80-tallet, hvor han sammen med guttegjengen stjal og solgte tyvegods. Det viser seg at Agnes, som flere av dem svermet for, forsvant under mystiske omstendigheter.

På innsiden: Historien om mitt politiliv av Eirik Jensen

Krim fra virkeligheten! Den korrupsjons- og narkotikasiktede polititoppen Eirik Jensen forteller fra sine 30 år i tjeneste. Jensen gikk i bresjen for omdiskuterte politimetoder; Han trodde blant annet på å være ute i felten, og å ha en dialog med de kriminelle miljøene. Jensen infiltrerte kriminelle miljøer som A-gjengen, B-gjengen og Hells Angels. Boka høstet god kritikk da den kom i fjor.

Tilfellet Blumenfeld av Espen Holm

Spenning og krigshistorie, basert på virkelige hendelser, fra Østfold. Et jødisk ektepar blir  drept, når de skal hjelpes av to grenseloser over til Sverige. Når likene flyter opp i et tjern året etter, begynner ryktene å versere. Gjerningsmennene må til slutt innrømme drapene. Sigurd Tangen, en ung jurist, får i oppgave å tiltale dem, men oppgaven blir vanskelig da landets ære står på spill.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Boktips. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s