Boksøk – nå med søk i katalogen til folkebibliotekene

Leser søker bok - logo

Leser søker bok

Boksok.no er en søketjeneste som er utviklet for å gjøre det enklere for alle som leser i motvind å finne en lett og god bok. Leser søker bok, som jobber for at alle skal ha tilgang til gode bøker, har lest og vurdert bøkene, og funnet de egnet for de som sliter med lesing. Basen har bøker både for barn, ungdom og voksne.

Boksøk er nå koblet til katalogene i folkebibliotekene, slik at alle som leter etter lettleste eller tilrettelagte bøker kan sjekke tilgjengeligheten i eget fylke – og evt. følge lenken direkte til sitt lokale folkebibliotek og låne boka.

Forside til boka "Dette snakker man bare med kaniner om" av Anna Høglund

Foto: Magikon forlag

Basen har egne kategorier, beregnet på ulike målgrupper: Litt å lese, enkelt innhold, storskrift, punktskrift & følebilder, tegnspråk & NMT, Bliss og piktogram. Litt å lese, er for eksempel beskrevet slik på nettsiden: Bøker som har et språk som ikke står i veien for innholdet; Bøkene har et grafisk oppsett, setningsstruktur og ordvalg som gjør dem mer tilgjengelige enn andre bøker. Litt å lese passer for uvante lesere, folk med dysleksi, ADHD og konsentrasjonsvansker eller et annet morsmål enn norsk.

Man kan også søke på emner som fotball, identitet, kjærlighet og mobbing. Her kan du finne mye spennende, av høy kvalitet!

Vestfoldbibliotekene samarbeider med Leser søker bok, og er såkalt Bok til alle-bibliotek. Bok til alle-bibliotek mottar bokpakker fra Leser søker bok to ganger i året.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Boktips, Vestfoldbibliotekene. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s