Lese noe nordisk?

I begynnelsen av august var bortimot 30 bibliotekansatte samlet på den nordiske folkehøgskolen Biskops Arnö utenfor Stockholm.

I løpet av 4 dager ble deltakerne på seminaret oppdatert på litteratur fra Island, Finland, Danmark, Sverige og Norge. Det ble tatt utgangspunkt i sentrale verk og forfatterskap fra de ulike nordiske landene fra perioden 1980 og fram til i dag. Intensjonen var å finne de lange linjene i litteraturen så godt det lot seg gjøre innenfor tilmålt tid. Mer om seminaret her .
13895166_1397795156903700_3465937710759481786_n

Her er de 8 representantene fra Norge med noe av utvalget som ble presentert innenfor den norske litteraturen. Vestfold fylkesbibliotek hadde to av sine ansatte med på seminaret, rådgiver Steinar Engeland og rådgiver Aase Wivestad.

Det vil bli laget fullstendige litteraturlister fra alle deltakende nasjoner. I mellomtiden anbefales de danske bibliotekenes side om litteratur . I Norge har vi anbefalinger fra bibliotekansatte fra hele landet. Nordisk litteratur rommer enormt mange bokskatter, og etter et litterært seminar som dette er leselysten og inspirasjonen på topp!

 

 

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Boktips. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s