Lån tv-serier på biblioteket

Støvet fra årets Emmy-awards har lagt seg, Game of Thrones har blitt historiske med sine totalt 12 Emmys (3 bare i år), og du har sett alle favorittseriene dine tre ganger. Hva nå? Vestfoldbibliotekene vet råd, og minner om at biblioteket kan mye mer enn bøker. Har du ikke Netflix eller HBO, kan du låne tv-serier fra alle Vestfoldbibliotekene. Har ikke ditt bibliotek de inne, så kan de bestilles med fjernlån – bare spør på biblioteket om hjelp.

Her har vi noen tips, for gode timer i sofaen i høstmørket:

The People v O.J. Simpson: American Crime story

ojDenne serien bygger på O. Simpson saken fra 1990-tallet. Se for deg at Petter Northug hadde myrdet sin ekskone og hennes elsker. Sleng inn tv-overført biljakt og senere rettsak, store rasemotsetninger og kjendiser av ulik grad. Dette er skikkelig dramamateriale, og det blir det priser av.Hele fem Emmys fikk serien. For de av oss som ikke helt skjønte hvor disse Kardashiansøstrene kom fra så er det jo gøy å se dem som oppmerksomhetsugne barn etter at faren kommer på tv som advokat og venn til O.J. Simpson. Han er for øvrig spilt av David Schwimmer (Ross fra «Friends»). John Travolta er en annen kjendisadvokat.

The Night Manager

night-managerEn storfavoritt i år var påskekrim-aktige The Night Manager, som baserer seg på John Le Carres bok fra tidlig 90-tall. Serien er laget av danske Susanne Bier, som vant regiprisen for beste miniserie. Serien kan til tider minne litt om James Bond-filmene. Tom Hiddleston (eksen til Taylor Swift) spiller en tidligere britisk soldat som har funnet sin hylle i livet som nattportier på et luksushotell i Kairo. Selv om han ikke vant prisen som beste mannlige skuespiller, gjør jo ikke det serien noe dårligere. Dessuten spill selveste Dr House, Hugh Laurie, seriens superskurk!

Fargo 2

fargo Serien, som stammer fra en tematisk vri på Coen-brødrenes fantastiske film med samme navn, tar med seg det beste av stil og tone, flytter tilbake til 70-tallet, og blir bare bedre og bedre. Året er 1979 og det er dårlig økonomiske tider. To kriminelle gjenger krangler om makten i området og det fører med seg mye blod og kaos, så våre skandinaviskættede politihelter får nok å stå i med. Mange artige karakterer og flinke skuespillere, og deilig svart humor. Kirsten Dunst er fantastisk som ung ustabil slakterkone som vil på selvhjelpskurs samme hva, og bli den beste utgaven av seg selv!

The Americans

americans-list

Et ektepar driver et reisebyrå i 80åras U.S.A, men egentlig sovjetiske spioner.  De har tenåringsbarn som ikke vet om foreldrenes hemmeligheter, men som mer og mer merker at noe rart. I tillegg til å være et spennende spiondrama handler det jo og mye om familien og ekteskapet. Hva gjør man f.eks. som ateistisk (hemmelig) kommunist når barna utvikler en usunn interesse for religion og det strider helt imot din ideologi? Kanskje den beste spionserien som går på amerikansk fjernsyn.

Shameless

shameless-2Bare «pappa» William H. Macy var i år Emmy-nominert, men hele skuespillerensemblet kunne godt vært det. Serien handler om den særdeles dysfunksjonelle familien Gallagher på fattige sørsiden i Chicago. Moren har stukket av. Faren er altfor glad i ulike rusmidler og tror at barna lærer best ved å klare seg selv. Så det er den eldste datteren Fiona (spilt av Emmy Rossum) som holder orden på familien i tillegg til et utall jobber. Veldig morsom men tider veldig mørk, og da du tror det lysner for den hardt prøvede familien blir det enda mørkere…

Unbreakable Kimmy Schmidt

En komedie å bli kjent med er Unbreakable Kimmy Schmidt. Kimmy har sammen med tre andre kvinner har vært holdt innesperret i en bunker i mange år i påvente av dommedag. De ble kidnappet som barn av en sektleder men blir reddet og må tilpasse seg den virkeligheten. Hun flytter til New York som har forandret seg litt ja. Laget av Tina Fey som alltid er morsom og bestandig gir kjekkasen fra Mad men, Don Draper (Jon Hamm) sære dumme, onde biroller (det synes vi er litt gøy).

Takk til Rune Bang, ungdomsbibliotekar ved Tønsberg/Nøtterøy bibliotek og Tjøme folkebibliotek, for gode tips og utfyllende info om tv-serier! Og PS. Du vet vel at Game of Thrones opprinnelig er bøker?

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ungdom& Unge voksne, Vestfoldbibliotekene og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til Lån tv-serier på biblioteket

  1. This post presents clear idea in favor of the new viewers
    of blogging, that really how to do blogging.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s