Bibliotekprisen 2016

Annethvert år deles bibliotekprisen i Vestfold ut. Denne gangen ble det en ung kandidat som fikk utdelt prisen, nemlig fengselsbibliotekar Tina Malén Hansen som er ansatt i Horten bibliotek med ansvar for bibliotektjenesten ved Bastøy fengsel og Horten fengsel.
Prisvinneren fikk utdelt et kunstverk av Svein Nyhus, samt flere blomsterhilsener.

Tina.jpg

Juryens begrunnelse:


Statuttene lyder:

«Norsk bibliotekforening avd. Vestfold deler ut Bibliotekpris i Vestfold til et bibliotek, en person, en organisasjon eller institusjon som har bidratt til å synliggjøre bibliotekene i Vestfold. Prisen er en anerkjennelse av godt og kreativt bibliotekarbeid til beste for brukerne og/eller allmenheten».


Årets jury har bestått av: Forfatterne Kurt Aust og Dagny Holm, ansatt ved Vestfold fylkesbibliotek Aase Wivestad, representanter for NBF avd. Vestfold styremedlem Veslemøy Grinde og styremedlem Inger Sofie Frog Austnes.

For 2016 kom det inn forslag på fire ulike kandidater. Juryen har merket seg flere gode kandidater hvis arbeid er høyt verdsatt av mange. Kandidaten er en av disse.
Juryen ble enig om å vektlegge følgende punkter i sitt enstemmige valg av vinner hvor teksten som følger er hentet fra nominasjonsforslaget.
Kandidaten er uredd, har stort pågangsmot, er initiativrik og beveger seg langt utenfor det stillingen tilsier.
Kandidaten har svært gode samarbeidsevner med alle på arbeidsplassen, og synliggjør bibliotektjenesten på en ny, forbilledlig og kreativ måte.
Kandidaten blir berømmet for sin innsats, vilje og empati for å tilrettelegge for en spesifikk målgruppe som sliter med mange sammensatte utfordringer for å komme tilbake til et normalt liv. Denne gruppa vil av mange karakteriseres som et av samfunnets svakeste, noe kandidaten sin unge alder til tross har imøtegått og styrket på best mulige måte. Arbeidet har fått stor betydning på institusjonen, og gruppa som nyter godt av dette kan ikke få fullrost kandidaten nok.


Av eksempler fra arbeidet vil vi spesielt nevne vel gjennomførte foredrag, konserter og spillkvelder, samt initiativ og anskaffelse av utstyr til et eget filmrom.
Kandidaten er ung og relativt nyutdannet, men har gjort banebrytende arbeid som har fått ringvirkninger langt ut over miljøet og institusjonen.
Kandidaten overtok i 2015 som bibliotekar på Bastøy fengsel og har fra dag en vært et friskt vindpust og initierte til et godt samarbeid med kollegaer og ledelse.
Norsk bibliotekforening avd. Vestfolds bibliotekpris 2016 tildeles:
Bibliotekar ved Horten bibliotek og Bastøy fengsel: Tina Malen Hansen

tinaogjuryFra venstre to av jurymedlemmene styremedlem i NBF avd Vestfold, Inger Sofie Frog Austnes, rådgiver ved Vestfold fylkesbibliotek,  Aase Wivestad, prisvinner Tina Malén Hansen og forslagsstiller og fritidsleder ved Bastøy fengsel, Tor Bråthen.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Vestfoldbibliotekene, Vestfolds Bibliotekpris. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s