Hør biblioteksjefen i Stokke: Hanne Ottoson

Hanne Ottoson

Hvilken bok vil du anbefale akkurat nå?

«Harpesang» av Levi Henriksen og Maria Szacinskis novellesamling «Livet er ingen privatsak».

I tillegg to bøker som gjorde dypt inntrykk: Vetle Lid Larsen «1001 natt» og Steinunn Johannesdottír: «Bortføringen» – begge skremmende opplysende om nordmenn og islendinger som ble holdt som slaver i Alger.

– Hva er din aller første leseopplevelse?

Først ble de lest for meg, og så leste jeg dem nesten sønder og sammen selv:
Asbjørnsen og Moes folkeeventyr i 3-binds utgave med Wærenskjolds illustrasjoner.
De befinner seg fremdeles hjemme i egen bokhylle og har gitt mye glede og skrekkblandet fryd! Jeg hadde også en billedbokutgave av Snehvit og de syv dverger der figurene hadde øyne som kunne beveges når man snudde på boka!

Ellers var Karlson på taket og hans rampestreker en stor favoritt, for ikke å snakke om Mio, min Mio og supertriste Sunnaneng – det ble grått mange tårer over de sørgelige barneskjebnene her.

– Hva er best ved å være biblioteksjef?

 Å få lov til å jobbe sammen med entusiastiske, dedikerte, morsomme og flotte mennesker, og forhåpentlig kunne bidra til å legge forholdene til rette for at de kan utfolde seg, bruke seg selv og den enkeltes evner på best mulig måte. Resultatene av dette håper og tror jeg blir et bibliotek der også brukerne trives og får gode tjenester.

– Hva er det mest spennende som skjer i ditt bibliotek nå?

3 ting:

  • Prosjektet «Med morsmålet i sekken» som støtter opp om skolers og barnehagers arbeid i forhold til barn med minoritetsspråklig bakgrunn. Dette skal bl.a. resultere i fortellerstunder for barn på deres eget morsmål, enten dette er arabisk, litauisk, polsk, spansk eller annet.
  • Biblioteket er 100 år i 2015, og dette feirer vi på forskjellig vis gjennom året og med ekstra «trøkk» i november som er selve jubileumsmåneden. Bl.a «hermer» vi etter Horten bibliotek og skal få laget en maskot til barneavdelingen ut fra barnetegninger. Bibliotekets venner er, som vanlig, en god støttespiller og økonomisk bidragsyter – også i jubileumssammenheng.
  • Stokke skal slå seg sammen med Sandefjord og Andebu – dette gir utfordrende og spennende muligheter for enda bedre bibliotektjenester til brukerne våre. Jeg sier som Hans i Sandefjord: Vi skal jobbe for at 1+1+1 blir mer enn 3! – Og at alle ansatte blir ivaretatt i prosessen….

– Hva må til for det perfekte bibliotekbesøket?

Å bli sett når en kommer inn og at en går ut igjen med en følelse av å ha blitt beriket/inspirert/utfordret – enten en hadde et konkret mål med besøket eller bare «datt» innom (og det skal man selvfølgelig ønske å gjøre stadig vekk!)

– Hvilket bibliotek vil du helst besøke for å hente inspirasjon til din egen arbeidsplass? 

I Stokke har vi tradisjon for å ha «studieturer» i nærmiljøet – en hyggelig sosial dag med besøk til forskjellige bibliotek i Vestfold eller nærliggende fylker. Hver gang har vi kommet hjem med gode idéer til små og kanskje litt større ting vi kan gjøre for å forbedre egen bibliotekhverdag. Vi har stor tro på at dette kan være vel så nyttig som «store» besøk til institusjoner med utopiske ressurser i forhold til de hjemlige. Vi har tatt med oss realiserbare idéer både fra Larvik, Thor Heyerdahl, Sande og Drammen, for å nevne noen.

– Hvordan ser ditt bibliotek ut om 10 år?

10 år er lenge når en kommunesammenslåing skal være på plass om 2 år…, men jeg håper og tror at politikernes løfter om at bibliotekene i de nåværende kommunene skal bestå og satses på, er alvorlig ment.

Da har vi 3 bibliotek som har en felles, effektiv administrajon, noe som bl.a. gir disse resultatene i Stokke:

  • lengre åpningstid enn i dag
  • nyoppussete lokaler med enda mer fleksible løsninger
  • utvidet areal som muliggjør et samarbeid/samlokalisering med kulturskolen/eventuelt også servicetorg
  • utnyttelse av felles ressurser på alle områder: Mediesamling, kompetanse, «gjenbruk» av arrangementer osv

– Hvilken biblioteksjef vil du gjerne invitere til denne spalten neste gang?

Jeg sender stafettpinnen nordover og gleder meg til å høre hva Pippi synes!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Boktips. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s